Elektrikatkestus jättis Sotši suusakeskuses mäele 500 suusatajat

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanuari lõpus sõitsid Krasnaja Poljanas suusaliftiga Vene president Dmitri Medvedev (paremal) ja Aserbaidžaani riigipea Ilham Alijev.
Jaanuari lõpus sõitsid Krasnaja Poljanas suusaliftiga Vene president Dmitri Medvedev (paremal) ja Aserbaidžaani riigipea Ilham Alijev. Foto: AFP / Scanpix

Sotšis Krasnaja Poljana ehk Punase Lageda suusakuurordis seiskusid elektrikatkestuse tõttu tõstukid, jättes mäetippu 500 sportlast ja mäesuusatamise sõpra.


«Kahe kilomeetri kõrgusel ütles üles valgustussüsteem, mäele oli kogunenud 500 inimest, kes tuuakse tasapisi alla ühe liftiga, kuid kuna see töötab avariigeneraatori abil, siis energiat ei jätku ja laskumine võtab aega umbes kaks tundi,» rääkis pealtnägija Interfaxile.

Allika jutu järgi võib pimedal ajal mäesuusatamistrassil sõita üksnes täiendava valgustuse olemasolul. Kuna aga elektrivarustuse häirete tõttu oli valgustus ajutiselt välja lülitatud, tuli sportlased ja turistid alla tuua.

Üks teine pealtnägija rääkis Interfaxile, et seoses halbade ilmastikuoludega, lume ja külma tõttu, tekkisid tõrked istetõstuki elektrivarustuses Krasnaja Poljanas asuval Psehhako mäel.

«Umbes 500 puhkajat ei jõudnud laupäeva õhtul õigeaegselt mäejalamil asuvasse turismikomplekti. Tõstemehhanismi personal lülitas elektrienergia saamiseks sisse avariisüsteemi,» jutustas turist Interfaxile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles