Vahemerest leiti Etioopia surmalennuki must kast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibanoni mereväelased otsivad Vahemerest lennuõnnetuse ohvreid ja lennuki tükke.
Liibanoni mereväelased otsivad Vahemerest lennuõnnetuse ohvreid ja lennuki tükke. Foto: AP / Scanpix

Liibanon teatas täna, et on Vahemerest välja toonud 25. jaanuaril alla kukkunud Ethiopian Airlinesi reisilennuki musta kasti, mis loodetavasti aitab selgitada 90 inimese elu nõudnud õnnetuse põhjusi.


«Liibanoni merevägi on Etioopia lennuki musta kasti üles leidnud ja see viidi Beiruti mereväebaasi, kus see antakse üle» õnnetuse uurijatele, vahendas AFP sõjaväe teadet.

Tuukrid tegelevad praegu teise musta kasti asukoha tuvastamisega.

Boeing 737-800 kukkus Vahemerre tormise ilmaga 25. jaanuari varahommikul, vaid mõni minut pärast õhkutõusu Beiruti lennujaamast.

Õnnetuse põhjused on siiani ebaselged. Liibanoni võimude teatel soovitasid lennujuhid kaptenil valida teatud lennusuund, kuid lennuk muutis seejärel kurssi.

Ekspertide sõnul ei pruukinud õnnetust põhjustada vaid tormine ilm, lennukil võis ühtlasi olla tehnilisi rikkeid.

Etioopia pealinna Addis Ababasse suundunud lennuki pardal oli 83 reisijat ja seitse meeskonnaliiget. Hukkunute seas oli ka Liibanonis Prantsusmaad esindava suursaadiku abikaasa. Praeguseks on merest leitud 15 surnukeha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles