USA meedia: elektrijaama plahvatuses «massiliselt vigastatuid»

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatus raputas Kleen Energy elektrijaama Connecticutis USAs.
Plahvatus raputas Kleen Energy elektrijaama Connecticutis USAs. Foto: AP / Scanpix

Ameerika Ühendriikides Connecticuti osariigis Middletowni linnakeses valmimisjärgus elektrijaamas toimunud plahvatuses on USA meedia andmeil hukkunud vähemalt kaks inimest ning massiliselt vigastatuid.

Plahvatust oli tunda ka mitmeid kilomeetreid Middletowni ehitatavast 620-megavatise võimsusega õli- ja gaasiküttega Kleen Energy elektrijaamast eemal, vahendas BBC Newsi videolugu.

Kohaliku meedia teatel toimus plahvatus kell 11.17 ennelõunal (kell 18.17 Eesti aja järgi) ning viga saanuid asuti toimetama lähedalasuvasse Middlesexi haiglasse.

Middletowni tuletõrjeülema Al Santostefano sõnul oli plahvatuse hetkel objektil umbes 50 ehitustöölist. Connecticuti kuberneri Jodi Relli sõnul on elektrijaama suurima hoone üks külg kokku varisenud.

Tunnistajate sõnul võis Middletowni lähedale Connecticuti jõe äärde ehitatavas elektrijaamas plahvatuse tagajärjel olla rusude alla lõksu jäänud kümneid inimesi.

Sündmuskohal on ligi 100 tuletõrjeautot, kuid otsest ohtu ümbruskonna elanikele enam pole ning kedagi evakueerida ei ole võimude sõnul kavas.

Ümbruskonna inimesed võrdlesid plahvatuse lööklainet maavärinaga ning seda oli tunda kuni 30 kilomeetri raadiuses. Plahvatusekohast taevasse tõusnud musta suitsu võis näha mitme kilomeetri kaugusele. Kohaliku lehe The Middletown Press andmeil plahvatas gaasitoru, mida parajasti testiti.

Üks pealtnägija ütles ajalehele The Hartfort Courant, et jaamas viidi läbi elektrigeneraatorite võimsuse testi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles