Hiinas on taas ringluses tonnide kaupa ohtlikku piimapulbrit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina tervisekaitseametnikud Anhui provintsis piimatoodete ohutust kontrollimas.
Hiina tervisekaitseametnikud Anhui provintsis piimatoodete ohutust kontrollimas. Foto: AFP / Scanpix

Vaatamata sellele, et 2008. aastal põhjustas melamiini sisaldav piimapulber Hiinas kuue imiku surma ja veel 300 000 haigestumise, on ohtlik toode riigis taas ringluses, teatas riigimeedia täna.


Võimud otsivad praegu taga ligi 100 tonni piimapulbrit, mis tööstuskemikaali sisaldavad ja pärast tunamullust skandaali hävitamata jäeti, vahendas AFP.

China Daily teatel suleti laupäeval kaks piimavabrikut Ningxia regioonis riigi põhjaosas, kuna need müüsid mürgist piimapulbrit. Lisaks sellele avastati mürgisest pulbrist tehtud kompvekke Kirde-Hiinas Jilini provintsis.

Melamiini kasutatakse muu hulgas väetiste ja liimide valmistamisel ning see võib alla neelates põhjustada neerukive.

Ningxia politsei avastas, et üks piimatootjatest oli mullu juulis võla katteks saanud üle 170 tonni rikutud piimapulbrit, mis 2008. aasta skandaali järel alles oli jäänud. Piimatootja pakendas saadud pulbri ümber ning müüs seda viiele vabrikule edasi. Praeguseks on ohtlikust pulbrist leitud vaid 72 tonni ning ülejäänut otsitakse taga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles