Serbia politsei ajas laiali Karadžići pooldajad

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad loopisid märulipolitseinikke kivide ja paukrakettidega.
Meeleavaldajad loopisid märulipolitseinikke kivide ja paukrakettidega. Foto: str/REUTERS

Märulipolitsei ajas eile Serbia pealinnas Belgradis laiali Bosnia serblaste kunagise presidendi Radovan Karadžići marurahvuslastest toetajad.


Umbes 100 natsionalisti oli kogunenud Belgradi tänavatele, et avaldada meelt Bosnia serblaste sõjaaegse liidri Karadžići arreteerimise vastu.

Enamik meeleavaldajaid kuulus Serbia paremäärmuslikku organisatsiooni Obraz ja nad süüdistasid valitsust reetmises. Protestijad skandeerisid Karadžići ja teise sõjaaegse kindrali Ratko Mladici nime, keda pole õnnestunud siiani tabada, vahendab AFP.

Meeleavaldajad loopisid politseinikke kivide ja paukrakettidega, kuid kohaliku meedia teatel keegi intsidendis vigastada ei saanud.

Meeleavaldusest võtsid osa ka opositsiooniliider Aleksandar Vucic Serbia Radikaalsest parteist ja Karadžići vend Luka Karadžić.

Serbia võimud vahistasid Bosnia serblaste kurikuulsa presidendi Karadžići eile hommikul ja teda süüdistatakse Balkani kodusõja ajal toime pandud sõjakuritegudes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles