Patrušev: otsust Mistrali ostmiseks pole langetatud

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse kopterikandja Mistral
Prantsuse kopterikandja Mistral Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Venemaa julgeolekunõukogu sekretäri Nikolai Patruševi sõnul pole riik langetanud otsust kopterikandja Mistrali ostmiseks Prantsusmaalt.


«Sarnase laev võib ka ise ehitada, kuid selleks läheb aega, aga võib osta ka välismaalt,» rääkis Patrušev tänasel pressikonverentsil Moskvas

Interfaxi

vahendusel.

«Seda protsessi me praegu analüüsimegi - mis on meile kõige olulisem. Pärast analüüsi edastatakse meile loomulikult teavet, kuid praegu on vara rääkida sellest, milline otsus langetatakse,» selgitas ta. 

Vene sõjalaevastiku ülemjuhataja admiral Vladimir Võssotski rääkis eelmise aasta detsembri keskel, et riik peab läbirääkimisi võimaluse üle soetada omale Mistral-tüüpi laev ja seda mitte üksnes prantslastega, vaid ka Hollandiga ja Hispaaniaga.

Võssotski rõhutas tookord, et esmajärjekorras käib jutt võimalusest kasutada välismaist tehnoloogiat sarnaste laevade ehitamiseks Venemaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles