Janukovitši sõnul võib Tõmošenkost saada revolutsiooni timukas

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opositsioonijuhi Viktor Janukovitši ja tema pearivaali, peaminister Julia Tõmošenko poliitmängu kujutav seinamaal.
Opositsioonijuhi Viktor Janukovitši ja tema pearivaali, peaminister Julia Tõmošenko poliitmängu kujutav seinamaal. Foto: AP/Scanpix

Ukraina presidendivalimiste lõppvoorus peaminister Julia Tõmošenkot edestav opositsioonijuht Viktor Janukovitš hoiatas oma pearivaali oranži revolutsiooni timukaks saamise eest.


59-aastane endine mehhaanik viitas asjaolule, et valitsusjuht ei tunnista tema võitu nädalavahetusel toimunud presidendivalimiste lõppvoorus ja on valmis tulemused kohtus vaidlustama. Tema hinnangul riskib põikpäine Tõmošenko sellega, et temast saab 2004. aasta oranži revolutsiooni timukas, vahendas AFP.

«Kui Tõmošenko ei aktsepteeri Ukraina rahva tahet ja valimistulemusi ning jätkab Ukraina tõukamist poliitilisse kaosesse, riskib ta sellega, et oranži revolutsiooni kangelannast saab selle hukkaja,» hoiatas suurima opositsioonijõu Regioonide Partei liider.

Kui läbi oli vaadatud 99,98 protsenti hääletussedelitest, edestas Janukovitš ametlike tulemuste kohaselt Tõmošenkot ligi 3,49 protsendipunktiga, kuid vaatamata sellele pole aja jooksul revolutsioonilise oranži valge ja halli vastu vahetanud peaminister allajäämist tunnistanud. Ka rahvusvahelised vaatlejad on Ukraina presidendivalimisi kirjeldanud kui läänelikele standarditele vastavaid valimisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles