Lucas: Lääs mängis Ukraina lõimumise võimaluse maha

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Janukovitši poolehoidjad täna keskvalimiskomisjoni hoone ees Kiievis.
Viktor Janukovitši poolehoidjad täna keskvalimiskomisjoni hoone ees Kiievis. Foto: AFP / Scanpix

Lääne-Euroopa on maha mänginud oranži revolutsiooniga tekkinud võimaluse lõimida Ukraina kiiresti Euroopale olulistesse struktuuridesse, arvab ajakirja The Economist Kesk- ja Ida-Euroopa korrespondent Edward Lucas.

Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse kutsel Tallinnas viibinud Edward Lucas ütles «Aktuaalsele kaamerale», et on oodata Lääne-Euroopa ja Ukraina suhete keerulisemaks muutumist, vahendas ERR Uudised.

Lucase sõnul jätkab Ukraina Lääne-Euroopale lähenemist ka siis, kui riigi presidendiks saab Viktor Janukovitš. Ent karta on Ukrainat juba praegu vaevavate probleemide nagu korruptsioon, onupojapoliitika, otsustusprotsessi läbipaistmatus, edasist süvenemist.

Ehkki Ukraina jätkab lähenemist Lääne-Euroopale ning kindlasti ei muutu ka Janukovitši valitsusajal Venemaa satelliitriigiks, muutub sealseile valitsejaile senisest olulisemaks suhete parandamine Venemaaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles