Jakunin: Venemaa paneb Siim Kallasele suuri lootusi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves ja Venemaa raudtee juht Vladimir Jakunin.
President Toomas Hendrik Ilves ja Venemaa raudtee juht Vladimir Jakunin. Foto: Peeter Langovits

Venemaa Raudtee juhi Vladimir Jakunini sõnul on idanaabritel Euroopa Komisjoni vastse transpordivoliniku Siim Kallase suhtes suured lootused, et avataks uusi transiidikoridore.

Esinedes Tallinnas toimunud strateegilise partnerluse foorumil, ütles Jakunin, et Ukraina, Venemaa, Slovakkia ja Austria raudteed lõid ühisettevõtte, et viia ellu ambitsioonikas projekt, mille käigus rajatakse laiarööpmeline raudtee Euroopast läbi Venemaa Kaug-Itta, vahendas ERR Uudised.

«Ma loodan väga, et see saab olema üheks prioriteetseks projektiks Euroopa Komisjoni uue transpordivoliniku Siim Kallase laual,» ütles Venemaa raudtee juht.

Jakunin märkis, et raudteelastel tuleb palju probleeme lahendada poliitilisel tasandil. «Kui võtta maksusüsteemi, siis on näha, et paljudele kaubavedajatele on kasulikum vedada kaupa autodega kui raudteed pidi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles