Karadžić kavatseb end kohtus ise kaitsta

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakliinikus töötanud Radovan Karadžićist hiljuti tehtud foto.
Erakliinikus töötanud Radovan Karadžićist hiljuti tehtud foto. Foto: AFP / Scanpix

Haagi tribunali ette sõjaroimades süüdistatuna astuma pidav Bosnia serblaste kunagine liider Radovan Karadžić kavatseb end protsessil ise kaitsta.

 

 

Karadžići advokaat Sveta Vujacic märkis, et süüdistatavat abistab ka juristide meeskond, kuid aktiivse kaitsmise kavatseb ta enda peale võtta, vahendas BBC News. Samamoodi käitus omal ajal ka endise Jugoslaavia president Slobodan Milošević.

Bosnia serblaste endise presidendi arreteerimisest teatati Belgradis ööl vastu eilset, pärast rohkem kui kümme aastat väldanud tagaotsimist.

Serbia kohtunik otsustas kurikuulsa mehe välja anda Haagile. Advokaadi sõnul kavatseb tema klient selle otsuse siiski edasi kaevata, ent ilmselt alles reedel, kui langeb tähtaeg.

Karadžićit süüdistatakse genotsiidis seoses Srebrenica massimõrvaga ja loa andmisega tsiviilisikute tapmiseks Sarajevo piiramise ajal.

Bosnia sõja lõppedes läks serblaste liider põranda alla ning töötas valenime all alternatiivmeditsiini spetsialistina ühes erakliinikus ning osales isegi avalikel seminaridel ja ümarlaudades. Kümne aasta taguse ajaga võrreldes oli ta tundmatuseni muutnud ka oma välimust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles