Obama õnnitles Janukovitšit võidu puhul

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama.
USA president Barack Obama. Foto: AFP / Scanpix

USA president Barack Obama helistas neljapäeval Ukraina senisele opositsiooniliidrile Viktor Janukovitšile, et õnnitleda teda presidendivalimiste võidu puhul.


Valge Maja teatel soovis president venemeelseks peetavale Janukovitšile edu ning kiitis Ukraina rahvast hääletuse läbiviimise eest, edastas Associated Press.

Lenta.ru andmetel Janukovitš tänas õnnitluste eest ja avaldas lootust, et kahe riigi suhted arenevad dünaamiliselt vastastikkuse usalduse ja austuse põhimõtetel.

Euroopa Liidu president Herman Van Rompuy saatis eile õhtul samuti Janukovitšile oma õnnitlused ning kiitis valimiste üldist läbiviimist. Sama on teinud juba ka paljud ELi liikmesmaade liidrid.

Ukraina praegune peaminister Julija Tõmosenko pole aga seni veel oma kaotust pühapäeval toimunud valimiste teises voorus tunnistanud. Esialgne häältelugemine Janukovitšile tema ees 3,5 protsendipunkti suuruse edumaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles