Keenia homopulmas vahistati viis meest

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keenia moslemite meeleavaldus.
Keenia moslemite meeleavaldus. Foto: AFP / Scanpix

Keenia politsei vahistas rannikuäärses Mtwapa kuurortlinnas reedel viis arvatavat homoseksuaali, kes olid saabunud külalistena salaja plaanitud homopulma.


Homoseksuaalsus on riigis seadusega keelatud ning kui kohalikud kuulsid kahtlasest üritusest, andsid nad sellest võimudele teada, vahendas AFP uudisteagentuur. Politsei tuli kohale ja nabis mehed kinni.

Kohaliku ametniku sõnul pääses abielluda kavatsenud paar peolinna kuulsusega Mtwapast põgenema. Ebaselgeks jäi, kes oleks pidanud pulma peategelased paari panema. Kõik vahistatud on 20 kuni 35 aasta vanused.

Meediaga suhelnud ametniku sõnul läbivad nad meditsiinilise uuringu enne kui süüdistus homoseksuaalsuse pärast ametlikult esitatakse.

«Me tegutseme kiiresti ja sulgeme baarid, mis soosivad homosid, lesbisid, prostitutsiooni ja uimastite kuritarvitamist oma pindadel,» lisas ametnik, kes tänas inimesi politsei teavitamise eest.

Keenia islami ja ristiusu vaimulikud mõistsid samuti plaanitud abielu hukka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles