Janukovitš lubas suhted Venemaaga taastada

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Janukovitš.
Viktor Janukovitš. Foto: Reuters / Scanpix

Ukrainas esialgsetel andmetel uueks presidendiks valitud Viktor Janukovitš kinnitas, et kavatseb riigi suhted Venemaaga viia tagasi ajalooliselt sõbralikule alusele ning ei välista võimalust jätta Sevastoopoli baas naaberriigi sõjalaevastikule.



Seda kinnitas Janukovitš täna vene uudisteprogrammi

Rossia-24

intervjuus, mida vahendas UNIAN.

1997. aastal sõlmitud praegune Sevastoopoli baasi rendileping kehtib veel seitse aastat.

Ukraina võimud on aga korduvalt avaldanud soovi tõsta selles paika pandud iga-aastast rendisummat ning viimasel ajal ähvardanud ka seda mitte pikendada.

«Ma ei välista, et Musta mere laevastik jääb ka pärast 2017. aastat,» ütles Janukovitš nüüd, mingeid kaarte otseselt veel avamata.

Seda küsimust vaadatakse tema sõnul lähimal ajal paketis teiste julgeolekuküsimustega. Ta rõhutas seejuures, et küsimus otsustatakse mitte Venemaa kahjuks, vaid Ukraina rahvuslikes huvides. 

Ukraina peatne uus liider mainis täna võimalust osaleda Vene presidendi Dmitri Medvedevi initsiatiivis töötada välja uus Euroopa kollektiivse julgeoleku kontseptsioon.

Lisaks kinnitas Regioonide Partei liider, et ei kavatse laiendada Ukraina-NATO suhete formaati, kuid küsimus allianssi astumisest tuleb lahendada üleriikliku referendumiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles