Vancouveris märatsesid olümpiavastased

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Taliolümpiamängude teist päeva Vancouveris varjutasid vaesuse ja üleilmastumise vastaste äärmuslaste vihased protestid, mis kippusid minema vägivaldseks ja lõppesid kokkupõrgetega.


Mõnisada meeleavaldajat, paljud neist musta rõivastatult, kogunes laupäeval olümpiamängude olulise transpordisõlme juurde, takistas seal liiklust ja lõhkus vara, vahendas Reutersi video.

Protestijad suunasid oma viha ka suure kaubamaja vastu, kus müüakse ametlikku Kanada olümpiariietust - selle suured vaateaknad löödi puruks ja kasteti üle punase värviga.

Lõhuti ka autosid ja transiitbusse. Protestijaid mitte toetanud möödujatega tekkis konflikte, vahendas AFP uudisteagentuur. Kaks politseinikku sai rahutustes vigastada.

Korravalvuritega kokkupõrgetesse sattunud märatsejad kandsid maske ning võimude andmetel olid nad seotud Musta Bloki nimelise rühmituse äärmuslastega, kes võisid saabuda Vancouverisse mujalt riigist.

Seitse korrarikkujat arreteeriti süüdistatuna ebaseaduslike ründerelvade kandmise pärast ning politsei süüdistab vandalismis «kriminaalseid elemente», kes segunesid õigete protestijatega ja üritasid olümpiamänge kaaperdada.

Ka reedel üritasid meeleavaldajad spordipidu rikkuda, kui sadakond neist takistasid lühiajaliselt olümpiatule teed. Hiljem õhtul oli aga umbes poolteisel tuhandel protestijal vastasseis politseiga, kuid olümpiamängude avatseremooniat päris ära rikkuda ei suudetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles