Ukraina valimiskomisjon kuulutas Janukovitši võitjaks

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina keskvalimiskomisjon kuulutas välja presidendivalimiste tulemused, mis kajastuvad piltlikult ka seinale paigaldatud ekraanil.
Ukraina keskvalimiskomisjon kuulutas välja presidendivalimiste tulemused, mis kajastuvad piltlikult ka seinale paigaldatud ekraanil. Foto: Reuters / Scanpix

Ukraina keskvalimiskomisjon kinnitas pühapäeval ametlikud presidendivalimiste tulemused ning kuulutas Viktor Janukovitši oodatult võitjaks.



Kinnitatud tulemuste põhjal sai Janukovitš valimiste teises voorus 48,95 protsenti ja praegune peaminister Julija Tõmošenko vaid 45,47 protsenti häältest, mis teeb vaheks 3,48 protsendipunkti, vahendas Interfax.

Tõmošenko aga teatas juba varem, et kavatseb tulemused kohtus vaidlustada, kuna tal on tõendeid massiliste rikkumiste kohta hääletusel. Reutersi andmetel seda tõenäoliselt ka tehakse ning kohtul kulub veel mitu päeva materjalide ja tõendite läbivaatamiseks.

Maailma liidrid on juba õnnitlenud Janukovitšit võidu puhul enne ametlike tulemuste teatavaks saamist, et üritada luua uue presidendiga paremaid suhteid ja ohjeldada tema vastaskandidaadi protestimeelsust, kuid Tõmošenko pole enda sõnul võitlusest loobunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles