Vastuoluline kindral Musharraf tahab tagasi poliitikasse

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani ekspresident Pervez Musharraf.
Pakistani ekspresident Pervez Musharraf. Foto: SCANPIX

Opositsiooni algatatud tagandamisprotsessi survel Pakistani presidendi kohalt kahe aasta eest tagasi astunud Pervez Musharraf vihjas, et võib naasta poliitikasse.


«Ma armastan oma riiki ja ma teeksin Pakistani nimel kõike,» ütles üheksa aastat tuumariigi presidenti kohustusi täitnud erukindral Londonis toimunud Chathami mõttekoja kohtumisel, kuid lisas samas, et tema saatus on valijate kätes, vahendas AFP.

«Ma olen nüüd tsiviilisik, ma pole sõjamees ja ma ei saa kõike üle võtta,» lausus 2007. aastal armeejuhi kohalt tagasi astunud Musharraf naljatlemisi, millega ta viitas sellele, kuidas ta 1999. aastal sõjaväelise riigipöördega võimule tuli ja seaduslikult valitud peaministri Nawaz Sharifi võimult kukutas.

«Ma pean [võimule tulema] läbi poliitilise protsessi, valimisprotsessi kaudu. Aga ma arvan, et see on väga hea [...], kuna ma arvan, et mul on sellisel juhul legitiimsus, mida mul pole kunagi olnud,» täpsustas ta.

1943. aastal Karachis sündinud Musharrafi populaarsus muutus eriti õhukeseks pärast seda, kui talle sõbralikud jõud 2008. aasta veebruaris pärast Benazir Bhutto surma toimunud parlamendivalimistel kõvasti lüüa said.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles