Karadžići väljaandmine ilmselt venib

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Radovan Karadžić alternatiivmeditsiini guruna.
Radovan Karadžić alternatiivmeditsiini guruna. Foto: AP / Scanpix

Haagi sõjakuritegude tribunali prokuröride arvates ei anta genotsiidis süüdistatavat Bosnia serblaste sõjaaegset liidrit Radovan Karadžićit tõenäoliselt kohe kohtule üle.

 

Karadžići advokaat on andnud selgelt mõista, et ta kavatseb teha apellatsiooni Serbia kohtuniku otsuse peale tema klient rahvusvahelisele tribunalile välja anda viimasel hetkel enne tähtaja langemist reedel ning saata selle postiga, vahendas BBC News.

Korrespondetide sõnul on tegemist venitamistaktikaga ning lõpuks jõuab süüdistatav ikkagi kohtu ette.

Serbia sõjaroimadega tegelevad süüdistajad usuvad siiski, et rohkem kui kümme aastat tagaotsitud mees saadetakse Haagi juba järgmisel nädalal.

Karadžić kavatseb seal ennast ise kaitsma hakata, ent tribunali süüdistajad on selle vastu, sest kardetakse, et ta üritab venitada protsessi nii pikaks kui võimalik, nagu seda tegi omal ajal endise Jugoslaavia president Slobodan Milošević.

ÜRO mandaat tribunalile lõppeb aga aastal 2010. Ekspertide hinnangul jätkatakse ilmselt süüdistustega siiski ka pärast seda tähtaega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles