Vene lennukid viisid Kuubal läbi maastikuluure

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külma sõja aegne propagandaplakat.
Külma sõja aegne propagandaplakat. Foto: www.izvestia.ru

Venemaa kaitseministeerium kinnitas ajalehele

Izvestija

, et riigi lennukid maandusid Kuubal ja teostasid piirkonnas ka maastikuluuret.


Kaitseministeeriumi ametnike sõnul võib Venemaa paigutada kaugmaapommitajaid igal ajahetkel Kuuba kõrval ka Lõuna-Ameerika riiki Venezuelasse ja Aafrika põhjaosas asuvasse Alžeeriasse, vahendab

Izvestija

.

Sel nädalal Venemaal visiidil viibinud ja relvastuslepinguid uuendanud Venezuela riigipea Hugo Chávesi sõnul võtavad nad Vene lennukid «rõõmuga» vastu.

Izvestija allikas ei salanud, et Venemaa kava kasutada Kuubat vahepeatusena lennukite tankimisel on riigi «asümmeetriline vastus» USA kavale rajada Ida-Euroopasse raketikaitsekilp.

Siiski tunnistas allikas ajalehele, et strateegilisi pommitajaid TU-95MC (Karu) ja TU-160 (Valge luik) pole saarel mõtet alaliselt hoida, sest otstarbekam oleks Kuubale paigutada tankimislennukid.

Izvestija andmetel ei maandunud Kuubal Vene sõjalennukid vaid suure tõenäosusega teostas maastikuluuret transpordilennuk.

Venemaa alustas eelmisel aastal taas kaugpommitajate regulaarlende Atlandi ookeanil, kuid tõhusaks luureks vajaksid lennukid tankimiseks vahemaandumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles