Juštšenko: minu suurimaks veaks oli Tõmošenko

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Juštšenko koos oma suurima vea ehk peaminister Julia Tõmošenkoga.
Viktor Juštšenko koos oma suurima vea ehk peaminister Julia Tõmošenkoga. Foto: Reuters / Scanpix

Ukraina praegune president Viktor Juštšenko nimetas oma ametiaja peamiseks veaks Julia Tõmošenkot.


«Kui rääkida viie aasta suurimast veast, siis ma nimetan selle. Ma pole seda siiani avaldanud, kuid täna on mul selleks moraalne õigus. Nende aastate kõige suurim viga oli Tõmošenko,» rääkis Juštšenko täna uudisteagentuuri Ukrainskije novosti vahendusel.

«Kui meil oleks olnud sellel (peaministri, PM) kohal konstruktiivne inimene, siis oleks me jätkanud oma ametikohal ka järgmised viis aastat,» rääkis Juštšenko.

Valimiskampaania ajal valis Juštšenko oma kriitika märklauaks just Tõmošenko.

Tõmošenko andis kaudselt mõista, et president leppis kokku Viktor Janukovitšiga ja unustas üldse ära, et oranži revolutsiooni ajal saavutas just tema (Tõmošenko, PM) võidu Maidanil (Kiievi keskväljak), mis tõi kaasa Juštšenko valimise riigi presidendiks.

Valimiste teises voorus edestas Viktor Janukovitš Tõmošenkot ja keskvalimiskomisjon kuulutas ta riigi järgmiseks presidendiks. Ülemraada tänase otsuse järgi annab Janukovitš ametivande 25. veebruaril.

Järgmise riigipea inauguratsioonitseremoonial Juštšenko osaleda ei kavatse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles