Dubai: salamõrvarite passid on ehtsad

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
20. jaanuaril Dubai emiraadis tapetud Mahmud al-Mabhuhi mõrvas tagaotsitavaks kuulutatud eurooplased.
20. jaanuaril Dubai emiraadis tapetud Mahmud al-Mabhuhi mõrvas tagaotsitavaks kuulutatud eurooplased. Foto: AFP / Scanpix

Dubai politsei kinnitusel ei kasutanud terrorirühmituse Hamas kõrge tegelase tapmises kahtlustatavad 11 isikut valepasse.


Ajaleht Al-Bayan tsiteeris Dubai politseiülemat Dahi Khalfani, kelle sõnul on emiraadi võimudel lisaks turvakaamera ülesvõtetele veel infot 20. jaanuaril emiraadis tapetud Mahmud al-Mabhuhi mõrvarite kohta, vahendas AFP.

Oma terrorirühmitusele relvi ostma saabunud Mabhuhi tapmises kahtlustatakse Iisraeli kurikuulsa luureteenistuse Mossadi agente, kuid emiraat süüdistab mõrvas 11 eurooplast, kelle väitel kasutasid tapjad aga nende võltsitud passe.

«Tulevad päevad toovad veelgi üllatusi, mis ei jäta üllatusteks ruumi,» kinnitas Khalfan Dubai luksushotellis toimunud mõrva kommenteerides. Seejuures nimetas ta mõrvareid rumalateks, kuna hotelli turvakaamerad jäädvustasid iga nende sammu.

Tagaotsitava 11 eurooplase - kuue briti, kolme iirlase (nende seas üks naine), ühe sakslase ja prantslase fotod ning nimed - avalikustati sel nädalal. Nende kinnitusel pole nad juhtunus süüdi ning on sattunud identiteedivarguse ohvriks.

Suurbritannia kutsus eile välja Iisraeli suursaadiku Ron Prosori, et juhtunut arutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles