Minister Holmlund: relvade väljaostmiseks kuluks 40 miljonit eurot

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Anne Holmlund ja peaminister Matti Vanhanen
Siseminister Anne Holmlund ja peaminister Matti Vanhanen Foto: AP / Scanpix

Soome siseministri Anne Holmlundi sõnul läheks poolautomaatpüstolite väljaostmine inimeste käest maksumaksjatele maksma vähemalt 40 miljonit eurot ehk 626 miljonit krooni.

Kauhajoe koolitulistamist uurinud komisjon keelaks ära poolautomaatpüstolid, selgus eile justiitsminister Tuija Braxile antud raportist, vahendas YLE. Ettepaneku järgi tuleks need inimestelt praegu välja osta.

Kokkukogutavaid relvi oleks praeguse seisuga ligi 200 000.

Politsei jaoks tähendaks see lisapersonali ja -raha. Politseipeadirektor Mikko Paatero ei tahtnud kohe oletada, kui suuri energiavarusid selline ettevõtmine vajaks.

«Palju sõltub sellest,  kui pika aja jooksul tuleb kogumisoperatsioon läbi viia,» selgitas ta.

Paatero sõnul ei vasta politsei kõik relvaregistrid tegelikkusele. Relvalubadest osa on olemas vaid paberil, mis tähendab kontrollijate jaoks rohket tööd.

Politseijuht suhtub aga 2008. aasta Kauhajoe ohvriterohket koolitulistamist uurinud komisjoni ettepanekusse positiivselt.

Selle vastu on aga practical-laskmise harrastajad, sest nende arvates ei hoia relvade väljaostmine ära massimõrvade toimumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles