Medvedev kutsus Grybauskaite Venemaale

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev
Dmitri Medvedev Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Venemaa president Dmitri Medvedev õnnitles Leedu riigipead Dalia Grybauskaitet tolle riigi läheneva 20. iseseisvuse taastamise aastapäeva puhul ning kutsus kolleegi tollele sobival ajal Venemaale kahepoolsele kohtumisele, teatab uudistevõrk ELTA.

«Ma olen tänulik kutse eest Leedu Vabariigi iseseisvuse taastamise 20. aastapäeva pidustustele,» kirjutas Medvedev Grybauskaitele. «Ma tahaksin edastada oma õnnesoovid selle tähtpäeva puhul ning soovida teile ja Leedu rahvale igakülgset edu.»

Samas avaldas Medvedev kahetsust selle üle, et ta ei saa juba varem kokku lepitud kohustuste tõttu osaleda 11. märtsil Vilniuses Leedu taasiseseisvumispäeva pidustustel. Presidenti asendab seal transpordiminiser ning Leedu-Vene valitsustevaheliste komisjoni kaasesimees Igor Levitin.

Grybauskaite hinnangul tähendas Medvedevi kiri tähtsat sammu Vene-Leedu heanaaberlike suhete vormimise teel. «Ma hindan positiivseks asjaolu, et Venemaa president Dmitri Medvedev õnnitles Leedut nii Leedu riikluse taastamise puhul 16. veebruaril kui Leedu taasiseseisvumise puhul 11. märtsil,» kommenteeris Grybauskaite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles