Tallinna-Kiievi liinibuss sattus Venemaal raskesse õnnetusse

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumine maantee.
Lumine maantee. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Pihkva oblastis sattus reede õhtul raskesse õnnetusse Tallinnast reisijatega Kiievisse teel olnud liinibuss, milles sai vigastada 13 inimest, neist üks on raskes seisundis.


Neveli rajoonis Peterburi-Kiievi maanteel küljele paiskunud Neoplani bussi kiirus oli õnnetuse hetkel 110 kuni 125 kilomeetrit tunnis, vahendas Interfax.

Kohaliku siseasjade osakonna ülema arvates võis õnnetuse põhjustada juht. «Buss ei põrganud kokku teise sõidukiga, ta kaotas lihtsalt kiiruse tõttu juhitavuse ja paiskus külili,» tõdes ametnik. «Me arvame, et juht jäi magama.»

Buss sattus õnnetusse kella 22.45 paiku kohaliku aja järgi (Eestis kell 21.45) ning selles viibis kokku 14 inimest, nende hulgas kaks bussijuhti ja reisisaatja. Kannatada sai võimude andmetel 13 inimest.

Kannatanutest üks viidi reanimobiiliga Velikije Luki haiglasse, ülejäänud aga Neveli rajoonihaiglasse - kuus kirurgia- ja kuus raviosakonda.

Bussis viibinutest neli olid kohalike võimude andmetel Tallinna elanikud, ülejäänud aga ukrainlased.

Kiievi reise korraldava Ecolines'i kinnitusel olid kõik bussis olnud kas Vene või Ukraina kodanikud, vahendas ERRi uudisteportaal ERRi raadiouudiseid. Buss kuulus Ecolinesi Ukraina Liinidele (Ukrlines). 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles