Nigeri opositsioon tänas armeed riigipöörde eest

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeri uue sõjaväelise hunta esindajad ilmusid Niamey meeleavaldusel juubeldava rahva ette.
Nigeri uue sõjaväelise hunta esindajad ilmusid Niamey meeleavaldusel juubeldava rahva ette. Foto: AFP / Scanpix

Sel nädalal sõjaväelise riigipöörde korraldanud Nigeri huntajuht lubas korraldada riigis valimised, kuid ei nimetanud kuupäeva, millal nad seda teha kavatsevad.


Malis ajakirjanikega kohtunud kolonel Djibrilla Hamidou Hima kinnitas, et riigipöörajate eesmärgiks on rahustada poliitilist olukorda, vahendas AFP.

«Me plaanime korraldada valimised, kuid enne peame me olukorra stabiliseerima,» märkis sõjaväelane. Bamakos kõnelnud Hima ütles, et valimiste päev kuulutatakse «õigel hetkel» välja. «Möödunud on vaevalt 48 tundi,» lisas ta.

Nigeri peamine opositsioonigrupp tänas laupäeval korraldatud suurmeeleavaldusel armeed president Mamadou Tandja kukutamise eest ning kutsus üles korraldama riigis vabasid valimisi, et naasta tsiviilkorda, vahendas Reuters.

Ka rahvusvaheline üldsus on selleks uuele huntale tugevat survet avaldanud.

Nigeri nüüdseks kukutatud president Tandja keeldus ise võimult lahkumast, ehkki tema mandaat lõppes detsembris, mistõttu näevad paljud äsjases militaarputšis võimalust uueks alguseks selles uraanirikkas Aafrika riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles