Austraalia saab esimese pühaku

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Katoliku kiriku pea, paavst Benedictus XVI teatas sel nädalal kavatsusest kanoniseerida esimese austraallasena ema Mary MacKillop.


1909. aastal surnud nunn asutas pea poolteise sajandi eest Püha Joosepi õdede ordu, mis pühendus vaeste ja laste abistamisele, vahendas Reuters.

Melbourne'is sündinud MacKillopist saab esimene pühakuks tunnistatud austraallane.

MacKillop oli samas ka vastuoluline tegelane ning vahepeal pandi ta kolmeks aastaks allumatuse pärast isegi kirikuvande alla, märkis BBC News.

Johannes Paulus II tunnistas austraallanna õndsaks poolteise aastakümne eest ning tema kanoniseerimise protsess päädib pühakuks tunnistamisega selle aasta oktoobris.

Vatikani andmetel sooritas ta oma eluaja jooksul kaks imetegu, mis on minimaalne pühaku eeldus - üheks neist oli leukeemiahaige naise terveksravimine, teine vähihaige isiku terveksravimine.

2008. aasta visiidi ajal kirjeldas Benedictus XVI naist kui üht kõige silmapaistvamat isikut Austraalia ajaloos. Austraalia leiboristist peaminister Kevin Rudd tervitas paavstiriigi otsust ning nimetas seda oma maale suureks auks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles