Times: juudiriigi peaminister kohtus Dubai tapjatega

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli eriteenistuse Mossadi ülem Meir Dagan.
Iisraeli eriteenistuse Mossadi ülem Meir Dagan. Foto: Reuters / Scanpix

Briti meedia andmetel kohtus Iisraeli peaminister Binyamin Netanyahu isiklikult erirühma liikmetega, kes suundusid Dubaisse tapma äärmusliikumise Hamasi sõjalise tiiva tähtsat komandöri.


The Sunday Times

kirjutas, et peaminister kohtus agentidega Mossadi peakorteris, kus eriteenistuse direktor Meir Dagan olevat teda informeerinud plaanitavast operatsioonist, vahendas AFP uudisteagentuur.

Leht tsiteeris nimetuid allikaid, kellel olevat Mossadist head teadmised. Netanyahu olevat väidetavalt andnud heakskiidu missioonile, mida ei peetud keeruliseks ega riskantseks. 

Hamasi sõjalise tiiva üks asutajaid Mahmud al-Mabhuh leiti jaanuaris surnult oma numbritoast ühes Dubai luksushotellis.  

Kõrge profiiliga atentaat tekitas Iisraelile diplomaatilisi pingeid nelja Euroopa riigi - Suurbritannia, Iirimaa, Prantsusmaa ja Saksamaaga, kelle kodanike võltsitud passe agendid kasutasid.

Interpol otsib kurtööga seoses taga kümmet meest ja üht naist, samas kui Iisrael tõrjus üleskutseid ka Dagan tapmise pärast vahistada.

Mitte ükski riik pole otseselt Iisraeli süüdistanud, kuid Dubai emiraadi politseiülem on üsna otseselt vihjanud, et mõrva taga oli just juudiriigi eriteenistus.

Samuti teatas ta täna, et osa mõrvareist kasutas diplomaatilisi passe. Eelnevalt räägiti, et nad olid maskeerunud tavalisteks turistideks.

Mossad on minevikuski kasutanud oma operatsioonide elluviimisel võltsitud passe ning ekspertide sõnul on ebatõenäoline, et ükski atentaadis osalenutest kunagi kinni püütaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles