Briti peaminister eitas väiteid alluvate hirmutamisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gordon Brown
Gordon Brown Foto: AFP / Scanpix

Suurbritannia peaminister Gordon Brown on lükanud tagasi uues raamatus sisalduvad väited, et ta hirmutab füüsiliselt oma alluvaid ja elab oma pettumusi nõunike peal välja.


Täna avaldas ajaleht The Observer esimesed katkendid ajakirjaniku Andrew Rawnsley värskest teosest, mis kirjeldab muu hulgas, kuidas Brown haaras ühel alluval pintsakurevääridest kinni ja karjus tema peale, peksab halbu uudiseid kuuldes oma autoistet ja ropendab nõunike aadressil, vahendas AFP.

Brown lükkas raamatu teatel ühel korral oma sekretäri toolist eemale ja asus ise trükkima, kuna naine olnud liiga aeglane. Tööõhkkond Downing Streetil muutus nii halvaks, et riigikantselei ülem Gus O'Donnell olevat Brownile pidanud «ergutuskõne», öeldes, et nii ei saa käituda.

Downing Street nimetas süüdistusi õelateks ning täiesti alusetuteks, Brown ise ütles, et tema igasugune ägestumine on suunatud tema enda poole. Süüdistuse on ümber lükanud ka O'Donnell.

Rawnsley ise on raamatus sisalduva õigsuses veendunud ning valmistab praegu ette halastamatut dokumentaalsaadet Browni vastasest, konservatiivide liidrist David Cameronist.

Brownile on korduvalt ette heidetud, et tal napib karismat ning kevadiste üldvalimiste eel on ta üritanud end meedias tundlikumast küljest näidata. Hiljutises teleintervjuus rääkis ta avameelselt oma abielust ja vastsündinud tütre surmast 2001. aastal.

Täna avaldatud Sunday Timesi ja You Govi arvamusküsitluse kohaselt on meediakampaaniat edu saatnud. Leiboristid on viimastel nädalatel tooride edumaad vähendanud - konservatiive toetab praegu 39, tööparteid 33 protsenti rahvast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles