Lumist Stockholmi tabas liikluskaos

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalakäija möödub lume alla maetud autodest Stockholmis.
Jalakäija möödub lume alla maetud autodest Stockholmis. Foto: Reuters / Scanpix

Lumesadu ja pakane Rootsis häirivad rongi- ja ühistranspordi liiklust, suurim kaos tekkis linnalähirongide ja metroo seiskumise tõttu Stockholmis.


Metroorongide liiklus seiskus neil teelõikudel, mis kulgevad maa peal. Inimeste teenindamiseks pandi metroo asemel sõitma bussid, vahendas The Local.

Infrastruktuuride minister Åsa Torstensson nimetas olukorda katastroofiliseks ja väitis, et riiklik raudteefirma (Banverkt) pole teinud kohustuslikke hooldetöid juba pikka aega.

Minister oli terav ka firma käitumise pärast klientidega eelmisel nädalavahetusel, mil rongid kas siis hilinesid või jäid reisid üldse ära.

«Informatsioon on sellises kaootilises olukorras otsustava tähtsusega ja see pole olnud üldse adekvaatne. Inimesi pole teavitatud ajal, mil nad ootasid platvormidel ronge.»

Kõige enam on häiritud liiklus Stockholmis, kus kohalik transpordiettevõte SL soovitas inimestel võimalusel teha tööd kodust.

Taksofirmade kõnekeskused on tellimustest «umbes» ja taksot peab ootama kohati mitu tundi.

Lisaks pealinnale on häiritud rongiliiklus ka näiteks Stockholmi ja Göteborgi vahel. Linnalähirongid Gnesta ja Järna vahel asendati bussidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles