Moskvas kasvas kuus korda võõravihast ajendatud roimade hulk

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nuga
Nuga Foto: Reuters / Scanpix

Moskvas on käesoleva aasta esimesel poolel kuus korda kasvanud võõravihast ajendatud kuritegude hulk, Venemaal tervikuna on nende hulk kahekordistunud, ütles reedel Vene peaprokuratuuri uurimiskomitee juht Aleksandr Bastrõkin.

«On vaja otsustavalt ja kavakohaselt karmistada võitlust äärmusliku ilmingutega,» kuulutas ta.

Bastrõkin toonitas, et Venemaa pealinn on alati olnud paljurahvuseline linn, teatas Interfax.

«Just seetõttu teeb meile väga muret, et üldise kuritegevuse languse juures kasvab aasta aastalt üheksa protsendi võrra ekstremistliku suunitlusega kuritegude hulk,» viitas ta.

Bastrõkini andmetel kasvas kogu riigis võõravihast ajendatud kuritegude hulk märkimisväärselt - 67 protsendi võrra (150-lt 250ni). 165-protsendilist kasvu (37-lt 98ni) täheldatud Keskföderaalringkonnas.

«Venemaa subjektide seas registreeriti suurim sedalaadi kuritegude hulk Moskvas - 73, mis ületab pea kuus korda eelmise aasta analoogsed näitajad, kui registreeriti kõigest 13 sellist kuritegu,» osutas ta.

Bastrõkini kinnitusel teeb õiguskaitseorganitele muret, et suurema osa võõravihast ajendatud tapmisi panevad toime alaealised, kelle «teadvus on mürgitatud natsionalistliku propagandaga».

Uurimiskomitee juurdlusvalitsuse juht Anatoli Bagmet ütles omakorda, et hiljuti on kohtutesse saadetud kriminaalasjad kahe 'skinhead'ide grupeeringu suhtes, keda süüdistatakse 21 ettekavatsetud tapmises ja 20 tapmiskatses «mitteslaavi välimusega isikute suhtes».

Veel kahe analoogse kriminaalasja uurimist jätkatakse, ühe raames on avastatud 12 tapmist, märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles