Qantase lennuki lagunemise põhjuseks arvatakse plahvatust

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Manilas eile hädamaandumise teinud suurkompanii Qantase reisilennukit, mille küljest kukkus õhusoleku ajal ära suur keretükk, saadeti uurima erieksperdid.

 

Spetsialistide sõnul võis lennuki pagasiruumis plahvatada mõni kotti jäetud survestatud ese või lihtsalt murduda paneel, mis ebatavalise ja ülimalt ohtliku olukorra põhjustas, vahendas AFP.

Pommi tõenäoliseks ei peeta, kuid enne lähemat uurimist siiski midagi kindlalt ei teata. Qantase tegevjuht Geoff Dixon välistas võimaluse, et lennuki lagunemise põhjustas korrosioon. 16 aastat vana lennukit oli uuritud alles hiljuti ning siis leiti roostet selle kerelt palju.

Ühes ollakse siiski veendunud – pardal viibinud sajad inimesed olid õnnesärgis sündinud, sest nende hukk oli väga lähedal, kui lennuki keresse kolmemeetrine auk tekkis ja õhusõiduk kiirelt kõrgust kaotas.

Hongkongist väljunud Boeing 747 maandus tänu pilootide oskuslikule tegutsemisele aga turvaliselt Manilas ja keegi ei saanud isegi vigastada.

Qantas võib tänaseni uhkustada hea ohutusstatistikaga, sest kompanii pole kunagi kaotanud õnnetuses ühtegi lennukit, märkis AFP.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles