Talubuss pakub USAs tervislikku toitu

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Ameeriklastest abielupaar, Mark Lilly ja tema naine on teinud suurest bussist ratastel talutoodete kaupluse, viies värsket toidukraami Virginia osariigi Richmondi piirkonda, kust seda on muidu raske leida.



Mark Lilly müüb värsket kartulit, kapsast, tomatit, õuna ning muid puu- ja köövilju. Mees on tervisliku toitumise suhtes väga entusiastlik ja annab oma klientidele meelsasti ka nõu, kuidas tema pakutavast kaubast toitu valmistada, vahendab

BBC

videolõik.


Lilly ütles, et mõni kaup võib küll maksta rohkem, kui inimesed saaks maksta, kuid nad peavad siis millegi muu arvelt kokku hoidma, et tervislikku toitu osta. Näiteks suitsude või loteriipiletite või kommide pealt.

BBC reporter tõstatas küsimuse, kas tervislik toitumine võib ikka saada ameeriklaste elustiiliks. Nn. aeglase toidu liikumise ehk Slow Food USA juht Josh Viertel usub, et kiirtoidurahvas ameeriklased on valmis muutuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles