Rootsi libapolitseinikud petavad eakatelt raha välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kümned Rootsi pensionärid loovutavad sularaha ja väärisesemeid politseinikeks riietunud varastele, kes seejärel kraamiga nelja tuule poole lähevad. 10-15 mehest koosnev jõuk on sügisel ja talvel läbi viinud vähemalt 72 säärast vargust, neist 60 juhtus Stockholmi piirkonnas.


Kurjategijad valivad oma ohvrid telefoniraamatu ja interneti abil, helistavad neile ning selgitavad, et kuna piirkonnas on viimasel ajal toime pandud palju murdvargusi, tahavad nad tulla ise kohale, et olukorda selgitada, vahendas

Rootsi Raadio

.

Pärast seda, kui vanurid on mehed oma koju lubanud, palutakse neil üle anda raha ja väärisesemed, et mehed saaks need viia politseijaoskonda, kus need registreeritakse, et võimaliku kuriteo puhul oleks varastatud esemed täpselt teada. Olles vanuritelt asjad kätte saanud, kaovad «politseinikud» nagu tina tuhka.

Stockholmi politseis vanurite vastu suunatud kuritegude lahendamiseks rajatud üksuse juht Lars-Ove Burlin ütles, et libapolitseinikud on pensionäridelt välja petnud märkimisväärse summa raha.

«Uurimine näitab, et kurjategijad on varastanud (sularaha ja väärisesemeid) enam kui miljoni krooni eest,» ütles ta ajalehele Svenska Dagbladet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles