Daimler huvitub Kamazi aktsiatest

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma riigivisiidil Türkemsistani osales Vene president Dmitir Medvedev Kamazi keskuse avamisel. Pildil on Türkmenistani president Kurbanguly Berdymukhamedov ja Vene president Dmitri Medvedev.
Oma riigivisiidil Türkemsistani osales Vene president Dmitir Medvedev Kamazi keskuse avamisel. Pildil on Türkmenistani president Kurbanguly Berdymukhamedov ja Vene president Dmitri Medvedev. Foto: AFP / Scanpix

Investeerimisfirma teatel soovib tuntud autotootja Daimler osta üle 40 protsendi Vene veoautode valmistaja Kamazi aktsiatest.


Kamazi ühe aktsionäri, investeerimisfirma Troika-Dialogi teatel soovib Saksa autotööstus Daimler osta 42 protsenti ettevõtte aktsiatest, teatas portaal RPK.


Investeerimisfirma teatel algasid läbirääkimised selle aasta teises kvartalis ning nende edukate kulgemise puhul loodetakse tehing sõlmida veel selle aasta lõpuks.


Vene suurima veoautode tootja teiseks aktsionäriks on riiklik korporatsioon Rostehnolog, kes omab 37,8 protsenti aktsiatest.


Daimler Trucks näeb Kamazi aktsiate ostus ühte võimalust pääseda Venemaa turule. See võimaldab ettevõtete ühendada jõud toodete väljatöötamisel, tootmisel ja müügil.

Daimler pakub omalt poolt tehnoloogilist oskusteavet, Vene pool aga tootmispindu ja levitamisvõimalusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles