Dubai atentaadiga seostatakse suuremat hulka «lääne kodanikke»

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kombofoto uutest kahtlusalustest, keda Dubai politsei seostab Hamasi komandöri mõrvaga.
Kombofoto uutest kahtlusalustest, keda Dubai politsei seostab Hamasi komandöri mõrvaga. Foto: AFP / Scanpix

Dubai politsei avalikustas täna veel 15 kahtlusaluse nime, kes olevat seotud islamistliku Hamasi relvastatud tiiva ühe asutaja, Mahmoud al-Mabhouhi tapmisega kuu aja eest.


Kuus uut kahtlusalust on Briti passiga kolm Prantsuse passiga ning veel kolm Iiri ja kolm Austraalia passiga, vahendas BBC News araablaste andmeid. Paljud kahtlusalused kasutasid sama panga väljastatud krediitkaarte.

Kokku on atentaadiga seoses teatavaks tehtud juba 26 kahtlusaluse nime. Kõigil neil olid lääneriikide valepassid. Dubai politsei usub, et mõrva taga on Iisraeli eriteenistused.

Iisrael ametlikult ei kinnita ega eita seost tapmisega, kuid samas ei jäeta varjamata ka oma rahulolu selle üle, et tagaotsitud mees on kõrvaldatud.

Iisraeli opositsiooni liider, endine välisminister Tzipi Livni tervitas seda samuti. «See fakt, et terrorist on tapetud, pole vahet kas Dubais või Gazas, tähendab head kõigile, kes võitlevad terrorismiga,» teatas ta BBC andmetel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles