Kreeka streigipäeval läks löömaks

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kreeka pealinnas Ateenas tänavatele kogunenud meeleavaldajate ja politsei vahel puhkesid kokkupõrked.

Suurem lööming sai alguse, kui korravalvurid üritasid takistada umbes poolesaja nooruki liikumist luksushotellide poole Syntagma väljakul, vahendas AFP.

Politsei kasutas nende vastu pisargaasi. Seejärel eraldus peamisest meeleavaldajate massist veel umbes veerand tuhat inimest, kes hakkasid loopima kive ja süütepomme ning meeleavaldus muutus korratuseks.

Kaks fotograafi said märulis viga ning kolm inimest on kinni peetud. Paarikümne poe aknad piirkonnas peksti puruks.

Ateenas osaleb tänasel demonstratsioonil valitsuse kriisimeetmete vastu mõnikümmend tuhat inimest, teises suurlinnas Thessalonikis samuti tuhandeid. Samal ajal kestab riigis ööpäevane üldstreik, mis on seisma jätnud ühistranspordi ja suletuks paljud avalikud asutused.

Kreekat külastavad täna ELi ja IMFi ametnikud, kes kontrollivad, kuidas riiki sügisest juhtival sotsialistide valitsusel on õnnestunud pea 13 protsendini küündivat puudujääki kontrolli alla saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles