Austria politsei ei tundnud Karadžićit mullu ära

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Radovan Karadžić koos Mila nimelise naisega
Radovan Karadžić koos Mila nimelise naisega Foto: Reuters / Scanpix

Haagi tribunalis sõjakuritegudes süüdistatav Bosnia serblaste kunagine liider Radovan Karadžić oleks võidud tabada juba aasta varem, kui Austria politseinikud oleksid välimust muutnud mehe Viinis korteri läbiotsimisel ära tundnud.

 

Austria ajaleht Kronen Zeitung kirjutas, et politsei sattus valge habemega imeravitseja otsa ühe jälituse käigus, kui otsiti taga serblast, keda kahtlustati teise rahvuskaaslase tulistamises ühes kohvikus, vahendas Helsingin Sanomat.

Karadžić esitas võimuesindajatele aga Horvaatia passi, mis oli välja antud kellegi Petar Glumaci nimele, ning ütles, et on Viinis koolitusel. Austria siseministeerium kinnitas, et taoline korteri läbiotsimine leidis tõesti eelmise aasta mais aset.

Selles osalenud politseinikud tundsid vana mehe tegeliku isiku ära alles nüüd, kui nad nägid meedias avaldatud pilte uue välimusega Karadžićist.

Kronen Zeitungi andmetel elas serblane Viinis kolm kuud ning õppis seal ürtide kasutamist ravieesmärkidel. Teine väljaanne Kurier aga märkis, et kunagine president teenis leiba imeravitsejana linnas elavate serblaste kogukonnas.

Karadžić on praegu kodumaal vanglas ning peagi antakse ta üle ÜRO sõjakuritegude kohule Haagis. Tema advokaat saatis viimasel hetkel eile hilisõhtul aga kohtunikule taotluse see otsus tühistada. Tribunalist see genotsiidis süüdistatavat ei päästa, kuid nähtavasti võidavad kaitsjad nüüd veidi lisaaega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles