Austraalia ärritus Iisraeli peale

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia peaminister Kevin Rudd
Austraalia peaminister Kevin Rudd Foto: AFP / Scanpix

Austraalia välisministeerium kutsus Iisraeli suursaadiku aru andma seoses eile ilmsiks tulnud asjaoluga, et kuu aja eest Dubais tapetud palestiinlase arvatavad mõrvarid kasutasid ka Austraalia passe.


Austraalia peaminister Kevin Rudd kinnitas, et Canberra ei kavatse «selles küsimuses vait olla» ning karistab iga riiki, kes tabatakse Austraalia passide võltsimiselt, vahendas

BBC News

.

Dubai politsei kahtlustab, et jaanuaris tapetud islamistliku Hamasi relvastatud tiiva Izz al-Din Qassami Brigaadide komandöri Mahmoud al-Mabhouhi kõrvaldas Iisraeli eriteenistus. Iisrael ei kinnita ega lükka seda väidet ümber.

Mabhouhi lahkamisel selgus, et mees oli saanud elektrilöögi ning seejärel kägistatud.

Kolmapäeval avalikustasid araablased veel 15 isiku nimed, kes võivad atentaadiga seotud olla - kokku on kahtluse all juba 26 isikut. Kõik nad kasutasid lääneriikide isikutõendeid, neist kolm Austraalia passe, mis Canberra kinnitusel olid kas kopeeritud või ümber tehtud.

Dubai võimud teatasid juba eelmisel nädalal üheteistkümnest mõrvas kahtlustatavast, kellest kuus kasutasid Briti, kolm Iiri, üks Prantsuse ja üks Saksa passi. Kõik neli maad teatasid, et tegemist oli libadokumentidega.

Kolmapäeval avalikustati uus kahtlusaluste nimekiri neist isikutest, kes väidetavalt pakkusid «logistilist tuge» mõrvaritele, nende seas olid samade Euroopa riikide ja Austraalia passikandjad.

Samuti on selgeks tehtud, et rohkem kui pooled kahtlusalused olid kasutanud krediitkaarte, mille väljastas üks väike USA pank. Dubai politsei avalikustas ka kahtlusaluste reisiplaani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles