Leedu peaminister kahtleb Kaliningradi tuumajaamas

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2009. aasta lõpus suletud Ignalina tuumaelektrijaam Visaginase linnas.
2009. aasta lõpus suletud Ignalina tuumaelektrijaam Visaginase linnas. Foto: SCANPIX

Leedu peaministri Andrius Kubiliuse hinnangul kiirustab Venemaa tuumaelektrijaama ehitamisega Kaliningradi piirkonda seetõttu, et projekt Leetu uue tuumajaama rajamiseks on edasi liikunud.


Kubiliuse sõnul on juba praegu tehtud suuri edusamme Visaginase tuumajaama püstitamiseks, välja on kuulutatud rahvusvaheline hange strateegilise investori leidmiseks ning see peaks edukalt lõpule jõudma kahe kuu jooksul, vahendas ELTA/LETA.

«Ma näen, et sõltuvalt meie edust teeb Venemaa otsuseid elektrijaama ehitamiseks Kaliningradi kiiremini,» märkis Leedu valitsusjuht täna Žinių raadiojaama eetris, kommenteerides suure naaberriigi valitsuse eile välja kuulutatud plaani.

Kubilius toonitas, et ehkki sel puhul Venemaa on eriti aktiivne otsuste tegemisel, puudub neis selgus ja avatus ka selles osas, mis puudutab näiteks uues jaamas toodetava energia potentsiaalset tarbimist.

Samuti tõstis peaminister esile seda, et keskkonnaküsimused on Kaliningradi tuumajaama ehitamisel olulised ning nendegi kohta pole Venemaa seni midagi kostnud. Leedu samal ajal on uue Visaginase tuumajaama keskkonnamõjude uurimisele kaasanud ka naaberriigid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles