Qantase lennukist pommi ei leitud

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Qantase reisilennuki Boeing 747-400 küljes haigutab suur auk.
Qantase reisilennuki Boeing 747-400 küljes haigutab suur auk. Foto: AP / Scanpix

Filipiinidel reedel tõsise kerevigastuse tõttu hädamaandumise teinud Austraalia reisilennuki pardal võis uurijate hinnangul plahvatada hapnikuballoon.

 

Qantase kompanii vigase lennuki üle vaadanud eksperdid ei leidnud ühte ballooni, ent esialgu midagi kindlalt veel ei teata, vahendas BBC News.

Lõhkeainete jälgi ei ole kriitilisse olukorda sattunud lennukilt avastatud. Austraalia firmale tehti juba ülesandeks kontrollida Boeing 747 lennukites kõiki hapnikumahuteid.

Hongongist startinud ja Melbourne’i teel olnud suur reisilennuk kaotas reedel valju kärgatusega kere küljest mitmemeetrise läbimõõduga tüki, mistõttu alanes õhusõidukis siserõhk ning see hakkas kiiresti kõrgust kaotama.

Filipiinide pealinnas tehtud hädamaandumine läks aga õnnelikult ning keegi sadadest reisijatest kannatada ei saanud. Lennuki keres pagasihoidla all haigutas aga suur auk.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles