Suurbritanniasse kolinud lätlaste hulk kahekordistus

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil lumine Londoni kesklinn.
Pildil lumine Londoni kesklinn. Foto: Empix / Scanpix

Lätist pärit immigrantide arv, kes läksid mullu Suurbritanniasse tööle, kasvas aasta varasemaga võrreldes rohkem kui kahekordseks, samas kui üldiselt Kesk- ja Ida-Euroopa ümberasujate arv jätkas kahanemist.


Briti statistikaameti värskete andmete kohaselt saabus mullu riiki rekordilised 15 385 lätlast, kes taotlesid seal enda tööliseks registreerimist, aasta varem oli neid olnud 6980 inimest, vahendas LETA.

Eestist pärit taotlejate hulk kasvas eelneva aastaga võrreldes paarisaja isiku ehk ligi viiendiku võrra 1135 inimeseni. Leedust aga läks mullu Suurbritanniasse tööd otsima 14 720 inimest (aasta varem 11 560 inimest).

Suurbritannia võimude andmeil langes samal ajal järsult Poolast tööd otsima saabunute hulk - kui 2008. aastal oli sellest riigist tulnud veel 103 115 inimest, siis 2009. aastal saabus vaid 54 715 poolakat.

Kokku taotles ühendkuningriigis eelmisel aastal võõrtööliseks registreerimist 113 445 mujalt saabunud inimest, mida oli tunamullusega võrreldes pea poole võrra vähem ja kaks korda vähem kui kaks aastat varem.

Läti majanduslik olukord on praegu Euroopa Liidus teadupärast üks keerulisemaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles