Kolleeg lasi maha Alžeeria politseiülema

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alžeeria politseijõudude juht Ali Tounsi lasti oma ametiruumides maha.
Alžeeria politseijõudude juht Ali Tounsi lasti oma ametiruumides maha. Foto: AP / Scanpix

Alžeeria ametnike teatel lasti rahvuslike politseijõudude ülem kolonel Ali Tounsi neljapäeval maha pealinna politseipeakorteris mitme tunnistaja silme all.


Tounsi langes kolleegi käe läbi, kes tulistas teda igahommikuse koosoleku ajal, vahendas BBC News riigi siseministeeriumi teadet.

Tapja võeti kinni enne kui ta jõudis endalt elu võtta ning viidi raskete vigastustega haiglasse. Alžeeria võimude teatel oli tegemist hullumeelse rünnakuga.

Tulistamise tagamaid uuritakse ning seni pole viiteid islamiäärmuslaste seotusele.

Tounsi oli üks Alžeeria mõjukamaid julgeolekuametnikke ning tihedalt seotud äärmuslaste vastu peetava võitlusega, märkisid vaatlejad.

Alžeeria politseiülemaks oli ta üle kümne aasta. Poliitiline vägivald on viimastel aastatel riigis vähenenud, kuid üks end Maghribi regiooni Al-Qaedaks tituleerinud rühmitus jätkab rünnakuid võimude vastu.

1992. aastal islamistide võidu pärast tühistatud valimiste järel langes see Põhja-Aafrika riik kaosesse ning aastaid kestnud kodusõtta, milles hukkus üle 150 000 inimese, enne kui amnestiapakkumine 1999. aastal võimaldas paljudel mässulistel relvad maha panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles