Soome tuleb üha enam prostituute HI-viiruse riskiriikidest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prostituudid
Prostituudid Foto: SCANPIX

Soome tuleb üha enam prostituute sellistest riikidest, kus HIV-positiivsete arv on oluliselt suurem kui Soomes keskmiselt. Uute tulijate seas on Brasiilia, Nigeeria ja Tai kodanikke.


Helsingi kriminaalpolitsei komissari Seppo Sillanpää sõnul muutus prostitutsioon rahvusvahelisemaks kaks aastat tagasi, vahendas MTV3.

«Sel ajal, kui Norras kehtestati intiimteenuste ostmiseks täiskeeld, hakkas meile tulema prostituute üha kaugematest paikadest. Päris palju tuleb Itaaliast ja Hispaaniast väljarändajaid, kes tegelikult on pärit kaugemalt - Nigeeriast ja Taist.»

«Tegevust juhitakse põhiliselt aga Euroopast,» lisas Sillanpää. «Meil on ikka olnud välismaiseid lõbutüdrukuid, kuid varem olid nad pärit peamiselt Venemaalt, Eestist ja teistest Balti riikidest.»

Sillanpää sõnul nõuab suur osa prostituutidest kondoomi kasutamist, kuid leidub ka erandeid.

Mõni klient nõustub maksma küsitust rohkem juhul, kui temalt ei nõuta kaitsevahendi kasutamist. Alati leidub keegi, kes sellega ka nõustub, lisas komissar.

Sillanpää sõnul sõltub kondoomi kasutamise nõue prostituudi päritolust. Tema andmetel on Tai lõbutüdrukute hulgas neid, kes kaitsevahendit väga ei nõua.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles