HIV-positiivse naise partnerite arv Soomes kerkis juba 16ni

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Judith Omondi-Mäkelä alias Rachel
Judith Omondi-Mäkelä alias Rachel Foto: Soome politsei

Soomes HIV-positiivse naise ohvreid otsiva Pirkanmaa politseiga on võtnud ühendust juba 16 meest, neist viirusega nakatunuid on üks.


Politsei avalikustas Tamperes elava Judith Omondi-Mäkelä (1982) foto ja nime 23. veebruaril. Erakorralise sammu taga oli asjaolu, et HIV-positiivne erootilist tantsu harrastanud naine oli olnud kaitsmata intiimvahekorras paljude meestega ja seda viie aasta jooksul.

Eeluurimise käigus oli politsei selgitanud välja seitse seksipartnerit. Kolme päevaga on lisandunud neile veel 9, vahendas MTV3.

Kõik uued kuriteoavaldused on pandud kirja kui jõhkrad vägivallatsemise katsed. See tähendab, et Racheli nime all esinenud naisega vahekorras olnud mehed pole HI-viirusega nakatunud.

Pirkanmaa politsei loodab, et kõik kõnealuse naisega kaitsmata intiimvahekorras olnud mehed lähevad tegema HIV-testi ja võtavad ühendust politseiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles