Thaksinilt võeti üle poole varandusest

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai ülemkohtu üheksaliikmeline kolleegium otsustas riigi kukutatud peaministrilt Thaksin Shinawatralt võtta rohkem kui pool valitsusjuhina kogutud varandusest.
Tai ülemkohtu üheksaliikmeline kolleegium otsustas riigi kukutatud peaministrilt Thaksin Shinawatralt võtta rohkem kui pool valitsusjuhina kogutud varandusest. Foto: Reuters / Scanpix

Tai ülemkohus otsustas riigi endise miljardärist peaministri Thaksin Shinawatra pere ilma jätta rohkem kui poolest paljude arvates kahtlasel teel hangitud varandusest, mis küündib kokku kaugelt üle kahe miljardi dollari.


Kohtu hinnangu oli kolme ja poole aasta eest sõjaväelise riigipöördega kukutatud valitsusjuhi 2,3 miljardi dollari suurusest varandusest rohkem 1,4 miljardit dollarit saadud ebaseaduslikult, vahendas BBC News.

Thaksini süüdistatakse huvide konfliktis peaministrina. Tema varad külmutati juba riigipöörde järel. Praegu elab endine valitsusjuht välismaal eksiilis ning eitab igasugust väärtegu.

Pole veel selge, kas kohtu otsus tähendab, et ülejäänud 900 miljonit dollarit tagastatakse Thaksini perele. Kohtu otsuse ettelugemiseks kulus täna mitu tundi.

Bangkokis on tugevdatud ka julgeolekumeetmeid, sest valitsus kardab, et Thaksinit toetavad nn punasärgid korraldavad neile mittemeeldiva otsuse korral pealinnas märuli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles