Autolivi juht: Norma võimalused on praegu piiratud

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Autolivi president ja tegevjuht Jan Carlson ütles, et Norma seisab eraldiseisva ettevõttena silmitsi oluliste väljakutsetega ning väiksema ettevõtjana on Norma võimalused arenduseks piiratud.

«Norma seisab eraldiseisva ettevõttena silmitsi oluliste väljakutsetega, kuna autotootjate jaoks on globaalsete varustajate olemasolu võtmeküsimus. Samuti vajavad autotootjad pidevat tuge varustajatelt uute tehnoloogiate pakkumise näol. Seesuguste tehnoloogiate arendamine on väga kallis ning väiksema ettevõtjana on Norma võimalused selliseks arenduseks piiratud,» ütles Carlson pressiteates.

Tegevjuht lisas, et samas vajavad varustajad nagu Autoliv Norma-taolisi efektiivseid ja majanduslikult kindlaid komponenditootjaid. «Norma jaoks avanevad aga omakorda võimalused kasu saada autotööstuse komponentide sektoris toimuvatest restruktureerimistest. Seetõttu loob komponentide äri laiendamine ning Autolivi üle-Euroopalise tootmis- ja logistikasüsteemiga liitumine Normale ning tema töötajatele tugeva tulevikuplatvormi. Lisaks sellele lihtsustub juhul, kui kõigil turul tegutsevatel Autoliviga seotud ettevõtetel on sama omandistruktuur, oluliselt müügitegevuse koordineerimine globaalsete klientide Venemaa tehastele,» kirjutas Carlson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles