Hispaania kohtunik: FARCi ja ETA terroristid said Venezuelalt abi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hugo Chávez
Hugo Chávez Foto: AFP / Scanpix

Hispaania kohtunik süüdistas esmaspäeval Venezuela valitsust kahe terroristliku rühmituse abistamises, kes pidasid plaani tappa Colombia president.


Kohtus esitati erinevad süüdistused kuuele baskide separatistliku rühmituse ETA ning seitsmele Colombia revolutsioonilise armee FARC liikmele, vahendas

BBC News

.

Seejuures märkis kohtunik Eloy Velasco end uskuvat, et viimased olid palunud esimestelt abi Colombia riigipea Álvaro Uribe atentaadi toimepanemiseks.

26-leheküljelise kohtudokumendi kohaselt said mõlemad rühmitused kasu ka Venezuela valitsuse koostööst, mille kohta on leitud tõendeid.

ETA ja FARC on mõlemad kantud nii USA kui ELi terroriorganisatsioonide musta nimekirja. Kohtuniku sõnul olid organisatsioonid omavahel koostöös 1993. aastast.

Seda koostööd olevat korraldanud varem Venezuela põllumajandusministeeriumis töötanud Arturo Cubillas Fontan, kelle abikaasa töötab praegugi president Hugo Cháveze valitsuse juures, vahendas AFP.

Colombia terrorirühma esimeseks sihtmärgiks olevat olnud riigi suursaatkond Madridis ja ekspresident Andres Pastrana ning hiljem olevat ring laienenud ka praegusele presidendile ja teistele kõrgetele ametnikele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles