Vene siseväed tapsid neli tšetšeenia sissi

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa sisevägede võitlejad Inguššias.
Venemaa sisevägede võitlejad Inguššias. Foto: SCANPIX

Vene julgeolekuteenistuse FSB teatel tapsid sisevägede sõdurid «terrorivastase operatsiooni» käigus Inguššias neli arvatavat tšetšeeni mässulist.


AFP vahendas julgeolekuorgani andmeid, mille kohaselt piirasid föderaalüksused ümber Põhja-Kaukaasias asuva Inguššia suurima linna Nazrani lähistel asuva küla, kus islamisissid end varjasid. Üksused avasid tule, kuid võitlejad keeldusid alla andmast.

«Võitluse käigus tapeti neist neli,» kinnitas julgeolekuallikas, kelle kinnitusel võttis sama grupeering osa miilitsate ja nende lähedaste vastu suunatud rünnakutest.

Väidetavalt jätkus tulistamine ka täna hommikul, sest ümbruses asuvates hoonetes osutas vastupanu veel vähemalt viis võitlejat.

Föderaalüksuste teatel pole nende võitlejad kaotusi kandnud.

Vene siseministeeriumi julgeolekuväed peavad Põhja-Kaukaasias islamimässulistega pikemat aega verist võitlust ning plahvatused on sealsetes vabariikides igapäevased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles