Iraagis hukkus ligi 50 palverändurit

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šiiidi palverännakut on Iraagi pealinna Bagdadisse toodud valvama 100 000 sõdurit.
Šiiidi palverännakut on Iraagi pealinna Bagdadisse toodud valvama 100 000 sõdurit. Foto: AFP / Scanpix

Iraagis leidis täna ja nädalavahetusel aset mitu ohvriterohket rünnakut šiiidi palverändurite vastu, kes tähistavad seitsmenda imaami surma-aastapäeva.


Politsei sõnul hukkus täna Iraagi pealinnas Bagdadis toimunud suitsiidirünnakutes 28 inimest ja ligi 100 sai vigastada, kui kolm naisterahvast ründasid Kadhimiya pühapaika suunduvaid šiiia moslemeid, vahendas

Reuters

.

Ükski organisatsioon pole vastutust Bagdadi rünnakute eest veel endale võtnud, kuid al-Qaeda on tihti rünnanud šiiidi palverändureid nende pidustuste ajal.

Iraagi põhjaosas asuvas Kirkuki linnas tappis enesetapuründaja AFP teatel vähemalt 22 ja vigastas üle 100 inimese, kui inimesed avaldasid meelt eelmisel nädalal vastu võetud uue Iraagi valimisseaduse vastu.

Eile tapeti seitse jala Bagdadisse teel olnud palverändurit, sest šiiidid usuvad, et kui nad rohkem pingutavad, saavad nad vastutasuks ka suurema õnnistuse.

Pidustused kulmineeruvad homme, kui miljonid šiiidid tähistavad imaam Musa al-Kadhimi surma-aastapäeva.

Iraagi sõjaväeesindaja sõnul on varasemate aastate kogemust arvestades toodud Bagdadisse pidustusi turvama 100 000 sõdurit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles