Riia abilinnapea otsis telgimeeleavaldajale töö

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia telklinnak.
Riia telklinnak. Foto: AFP/SCANPIX

Läti valitsuskabineti hoone ette töötuse vastu protestijate telklinnaku asunud Gints Gaikens ütles uudistevõrgule LETA, et leidis Riia sadamas tööd.

Gaikensi jutu järgi aitas tal koha leida Riia aselinnapea Ainars Slesers. Üsna varsti pärast Slesersile oma CV saatmist helistas Gaikensile poliitiku pressiesindaja.

Meeleavaldaja sõnul on ta oma uue ametiga rahul. Töö leidmise kohta tõdes ta, et ilma sidemeteta see tänapäeval võimalik pole.

«Dostojevski «Idioot» ütles, et pole tähtis, kas sa oled rikas või vaene, kuid mina kardan kõige rohkem seda, et ma pole originaalne,» rääkis Gaikens ning soovitas inimestel olla originaalsemad – enese aitamiseks tuleb välja tulla kõikvõimalike ideedega. Ta kinnitas ka veendumust selles, et rahvas peab plakatid kätte võtma ja meelt avaldama.

Slesers lubas Gaikensile töö otsida pärast seda, kui viimane üritas end kraana abil poliitiku kabineti akna taha vinnata, küsimaks Slesersilt üht 50 000 töökohast, mida too oma valimiskampaania ajal luua lubas.

Pärast Gaikensit on teisedki inimesed Slesersile oma Cvsid läkitanud, kuid abilinnapea alluvuses töötajad palusid mitte muuta Riia raekoda tööbürooks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles