Suri Vietnami sõjakangelane kindral Vo Nguyen Giap

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suri Vietnami sõjakangelane kindral Vo Nguyen Giap. Sellel 1950. aastal tehtud fotol vasakul taga. Paremal taga puna-Vietnami legendaarne juht Ho Chi Minh (1890-1969).
Suri Vietnami sõjakangelane kindral Vo Nguyen Giap. Sellel 1950. aastal tehtud fotol vasakul taga. Paremal taga puna-Vietnami legendaarne juht Ho Chi Minh (1890-1969). Foto: SCANPIX

Vietnami sõjakangelane kindral Vo Nguyen Giap, kelle partisanitaktika aitas vietnamlastel esmalt prantslastest ja seejärel ameeriklastest jagu saada, suri reedel 102 aasta vanuses, teatas valitsuse allikas.

«Ma võin kinnitada, et kindral Giap suri täna kell 18.08 [14.08 Eesti aja järgi],» ütles AFP-le anonüümseks jäänud allikas. Surma aega kinnitas ka sõjaväeallikas.

Kadunud revolutsionääri ja poliitiku Hồ Chí Minhi kõrval tänapäeva Vietnami üks lugupeetavamaid tegelasi oli iseõppinud sõdur ning Vietnami Rahvaarmee rajaja, kelle partisanitaktikat on hiljem kasutanud paljude riikide vabadusvõitlejad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles